Hjulpet over 100 elever: Her er privatlærerens 7 beste tips

Hjulpet over 100 elever: Her er privatlærerens 7 beste tips

👎🏼 Syns du matematikk er vanskelig? Enten det er å lære selv, eller lære bort...

Fortvil ikke. Vi har samlet 7 nøkkeltips fra daglig leder i Realfagsportalen, Torjus Bern Hansen, for å hjelpe deg å lykkes i matte.

Disse enkle rådene vil hjelpe deg å forstå matte bedre og oppnå toppkarakter uten å måtte ty til skippertak.

Torjus har vært privatlærer siden 2016. Siden den gang har han hjulpet over 100 elever med å oppnå toppkarakterer i realfag. Med flere års erfaring og ukentlig samarbeid med elever har han identifisert de vanlige utfordringer blant de som sliter i matematikk og vet hva som skal til for å gi et solid løft.

"Jeg er veldig fornøyd med hvor mye Realfagsportalen har hjulpet meg. Animasjonene har hjulpet meg til å se sammenhenger og relatere matten direkte opp mot det virkelige liv."


Syns du matematikk kan være utfordrende? Fortvil ikke. 👇🏼

Vi har samlet nøkkeltips fra daglig leder i Realfagsportalen Torjus Bern Hansen, en erfaren privatlærer, for å hjelpe deg å lykkes i matte.

Disse 7 rådene vil hjelpe deg å forstå matte bedre og oppnå toppkarakter uten å måtte ty til skippertak.

1. Løs oppgaver - ikke bare les pensum

En prøve tester hvor god du er til å løse oppgaver. For å lykkes på prøver er det derfor viktig å øve nok på å regne oppgaver, ikke bare ha god kjennskap til pensumet.

Før viktige prøver, som eksamener og tentamener, bør du løse minst 3-4 tidligere oppgavesett. Da er du godt rustet til å løse oppgavene som kommer på prøven – selv de du kanskje ikke har sett før.  

2. Du trenger ikke bare å pugge formler, gjør dette:

Det er lettere å forstå noe du faktisk kan se, istedenfor en ukjent formel. Sjekk ut våre illustrasjoner på Realfagsportalen – de er utviklet over flere år og etter å hatt undervis hundrevis av elever.

Matematikk handler ikke bare om å huske formler, men å forstå prinsippene bak dem. Lærer du hvorfor en formel fungerer slipper du å pugge den, og du vil være i bedre stand til å anvende den for å løse vanskelige problemer. Et godt råd for å forstå prinsipper bak formler, er å utnytte illustrasjoner. 
Write your awesome label here.

3. Hopp over dørstokkmila: her er hvordan

Det er fristende å utsette studiene til siste sekund, selv om jevn innsats over tid gir bedre resultater. Forskning viser at hjernen vår trenger å bearbeide nytt stoff over tid for å lære ting godt. Gjør deg selv en tjeneste - jobb jevnt gjennom hele skoleåret. Det koster deg under en time hver dag, istedenfor en pinefull studiedag siste dagen før prøve. Lag en ukentlig plan som viser når du skal studere, hva du skal jobbe med, og hold deg til den – da stresser du mindre og presterer bedre.

Syns du det er slitsomt å skulle sette deg ned og jobbe?

Avtal med deg selv at du skal starte med å jobbe i 10 minutter eller gjøre et par oppgaver, og at du kan gi deg etter det om du vil. Da har du kommet i gang med arbeidet - og har med det også kommet deg over dørstokkmila.

4. Del opp arbeidsøktene i mindre etapper, det er bedre

Del opp arbeidsøktene i korte og mer håndterbare økter. Dette gjør det lettere å fokusere og forstå materialet. Legg opp til 25 minutter arbeid og 5 minutter pause. Det er viktig at du fjerner alle distraksjoner i arbeidsperiodene, og at du i pausene går fysisk vekk fra der du jobber. Da slapper du av bedre og læringe sitter kanskje bedre.

5. Forbered deg før neste mattetime

Møter du forberedt til timen får du mer utbytte av det som gjennomgås. Hjernen vår trenger å bearbeide stoff i flere omganger før vi virkelig forstår det. Forbered deg til timen ved å skumme gjennom temaet i læreboken, eller se videoene våre på Realfagsportalen.

 Med Realfagsportalen slipper du unna å bla i pensumbøker og lete etter informasjon.

Vi har samlet hele pensum i videoformat, på én og samme plass. Prøv Realfagsportalen sin videoundervsining gratis her

6. Samarbeid med andre

Det å diskutere matte med andre skaper god læring og motivasjon. Ved å forsøke å forklare hverandre de ulike konseptene, lærer du stoffet mye bedre og det gir deg nye perspektiver.

Du kan ikke stoffet godt nok før du kan lære det bort til noen andre. Bonus: Du får det sosiale i samme slengen!

7. Bruk en læringsplattform

Hvis du synes det er vanskelig å sitte i timesvis å lese i en mattebok, anbefaler vi en digital læringsplattform.

Realfagsportalen er laget av privatlærere for å hjelpe deg til toppkarakter, uten at du skal kjede deg til drop-out i mellomtiden, noe dårlig og gammeldags undervisning lett kan friste deg til...
Trykk knappen under for å finne ut om du lærer bedre med Realfagsportalen, istedenfor en kjedelig mattebok.